Eklovens fotoblogg

Direktlänk till inlägg 4 mars 2013

Bilder på valpar

Av Boris & Carina - 4 mars 2013 14:05

Ett stort TACK till Tina och Lisette för de uppmutrande blommorna, de är så vackra Blev väldigt överraskad   

 

Vi har fått hem Eklövens Remember Me och han ska bo hos oss ett tag tills han är frisk och kry igen, på provet som vi gjorde visade det jättehöga värden på borrelia, så vi hoppas att detta kan vara en orsak till hans märkliga beteende.

Han röntgades samtidigt och har fått det strålande resultatet Hd A och Ed ua.

Det hade varit väldigt intressant att få ta del av andras erfarenheter av Borrelia och hur det det kan yttra sig. Vi har haft en hund med borrelia (Ewa) och hennes sjukdom upptäcktes när hon slutade äta, var väldigt trött och med ögon som såg tomma ut, ovilja att gå ut och även när en annan hund kom nära blev hon irriterad. Efter avslutad behandling blev hon som vanligt igen.

Även grattis till Eklövens Secret Service (Diesel) som fått det strålande resultatet Hd A och Ed ua.

Några bilder på Eklövens Remember Me samt ett litet filmklipp när han leker med sina kompisar.

 

Eklövens Remember Me var med på utställningen i Hässleholm och hejjade på sina småsyskon   

     


 

Tillsammans med sina små kompisar

V kullen har varit på sin första utställning i Hässleholm

 

Fyra små glada valpar i solskenet   

         




 
 
Ingen bild

Ingrid Wall

4 mars 2013 20:20

Vilket härligt gäng! Iso var trött, glad och nöjd med Hässleholmsutfärden. Nu ser han fram emot att snart få träffa kompisarna igen och få busapå riktigt

 
Ingen bild

Lisette

4 mars 2013 21:40

snygg han Xinah bror och så mysiga de är i V kullen charmtroll
Kram

 
Ingen bild

Paradisgänget

5 mars 2013 00:57

Vacker bukett, den skulle man inte säga nej till! Fina V-valparna är* Kul att se Bernerleken, är så typiskt rasen att vända rumpan till, hehe... Ser också att ni har det lika isigt i trädgården som vi, man ber varje dag om att inga senskador inträffar på vare sig tvåbenta eller fyrbenta ;)

Kram
Paradisgänget

 
Ingen bild

Tina Tea och Sascha

5 mars 2013 14:41

En stilig kille är han, Zorro ! Bara hoppas att medicineringen mot den otäcka borrelian hjälper. Underbara små söta troll jag fick träffa i söndags....så skoj ! De är nu i den härliga fas att de ska utforska och ta del av allt vad dagens samhälle har att erbjuda, kan inte nog understryka vikten av social träning detta första härliga året, från utställning och hundträffar till promenader i skog o mark likaväl som i vimlet i staden, åka buss/tåg/hiss osv osv. Det är upp till oss att ge dem de bästa förutsättningarna för att få en trygg och glad berner ! Njut av blommorna, det är du värd ! Kram Tina

 
Ingen bild

ParadisNettan

6 mars 2013 12:11

Min första Berner fick borrelia som valp (men upptäcktes inte förrän han var 1 år) och han hade också skyhöga värden vilket ledde till intag av flertalet antibiotikakurer. Sjukdomen yttrade sig i hans fall matvägran, håglöshet och ointresse i det mesta. Jag trodde faktiskt att jag skulle förlora honom då han sakta men säkert såg ut att vilja tyna bort. Tog då beslutet att skaffa en hund till (valp) för att försöka få honom att vakna upp ur sin passivitet och få tillbaka livsgnistan igen. Det nya valpköpet visade sig för honom vara den bästa medicinen för helt plötsligt kom där en ny liten familjemedlem som ville ha all uppmärksamhet och det kunde ju inte min "sjukling" bara låta ske ;) Min "borreliahund" blev nära 10 år gammal och någon mer borrelia såg jag inte röken av (jag införskaffade Scalibour fästinghalsband, ja jag vet att det kan vara som att välja mellan pest eller kolera då även detta kan ha sina nackdelar, men vad välja på?). Har också tidigare varit i hästbranschen och där har vid otaliga tillfällen på vänners hästar konstaterats borrelia/ehrlichia när hästarna fick märkliga hältor, onda ryggar, temperamentsförändringar, försämrad prestationsförmåga matvägran, håglöshet m.m Så symptomen för häst och hund ser ju ut att kunna vara desamma. Ja, detta med borrelia är inte roligt för sjukdomen kan yttra sig på så många olika diffusa sätt och kan inte minst sätta livslånga spår om man har otur. Alla djur slutar det heller dessvärre inte lyckligt för. A och O är, när man märker att ett djur börjar bete sig annorlunda, att man först och främst utesluter fysiska orsaker som bl.a dessa båda sjukdomar och inte är för snabb med att lägga "skulden" på hundens mentalitet. För som sagt, även en liten valp kan få borrelia och det kan ligga latent länge. Det är upp till oss hussar och mattar att vara vaksamma på hur våra hundar mår och vid förändringar kontakta hundens uppfödare för råd och ge hunden den erfoderliga vård och hjälp den behöver, för hunden kan ju inte vare sig prata eller själv knalla iväg till veterinären och be om hjälp.

 
Ruth

Ruth

6 mars 2013 20:53

Vackra tulpaner, så fin färg, så kul med överraskningar, detta är vårens blommor och nu har ni vår vill jag tro. Du var nog väl värd dessa blommor, så gulliga vänner du har.
Vilken fin kille som oturligt nog har blivit drabbat av borrelia, så trist och svårt för han. Hoppas innerligt att han snart blir sig själv igen och får må bra.
Grattis till nya fina röntgenresultat. Så söta små från V-kullen, roligt att få se dem.

Fy 17 gubbar så dålig uppkoppling vi har här nu när det är så mildväder, hoppas det blir många minusgrader snart, vet inte om jag kan få in något inlägg i kväll, det laddar så sakta så det tar evigheter.
Kramiz.

http://bernamis.bloggplatsen.se/

 
Ingen bild

Lisette

13 mars 2013 09:02

Första gången Dessie fick borrelia hade hon troligvis haft det i minst 4 månader Vetrinären sökte efter orsaker till hennes hälta men då det var november så togs inget prov. Dessie är min första hund och inte trodde jag något annat.
Då Dessie argsint attackerade barnen och min mor så fick vetrinären snilleblixten att ta borreliaprov efter 4 månadert med växtvärk etc. hon ville inte äta gå eller att någon skulle komma nära. När hon 8 månader senare fick borrelia övertalade jag vetrinären att ta prov då hon hade mindre aptit och ovilja till lek och promenader knappt någon hälta alls och denna gången var hon inte aggresiv alls utan bara kelsjuk. Jag har fått känslan av att det kan vara olika per gång och den största skillnaden är hur fort vi upptöcker sjukdomen och kan sätta in medicin. Tuff sjukdom men det går ofta att lösa.
Ps med aggreesiv menar jag ett uppfodrande beteende som lätt kan tolkas aggresivt vilket min mor gjorde. Jag var alldeles ställd av att denna lilla mysvalp då 35 kg kunde bli så arg....
Blommor ska glädja behövande och du är värd dem
kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Boris & Carina - 29 november 2022 07:00

Då är de 6 veckor de små och har varit ute en liten stund i det fina vädret      Hane 1     Hane 2     Hane 3     Tiken - Eklövens This Is Happiness (Lycka)   ...

Av Boris & Carina - 8 november 2022 06:30

Ja då är de redan 3 veckor de små liven och blir bara sötare och sötare för var vecka    Tiken:   Hane 1   Hane 2   Hane 3   ...

Av Boris & Carina - 1 november 2022 07:45

Då är de två veckor och har öppnat ögonen    Underbart söta små    Tiken:   Hane 1:   Hane 2:   Hane 3:   ...

Av Boris & Carina - 15 maj 2022 22:15

Ja då har medlemmarna i S kullen flyttat till sina familjer och vi önskar alla ett stort LYCKA TILL    Tik 1       Tik 2       Tik 3     Hane 1     Hane 2     Hane 3         ...

Av Boris & Carina - 30 april 2022 08:15

Så är de 6 veckor de små godingarna      Tikarna:             Hanarna:             ...

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Vädret här i dag

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok för Eklövens Fotoblogg


Ovido - Quiz & Flashcards